На тлі ухвалення змін до Конституції політичні сили знову поставили на порядок денний ситуацію навколо статусу окупованих територій. Члени парламентської коаліції і Радикальна партія розкритикували зміни в текст Основного закону, бо побачили в ньому приховану загрозу для визначення "особливого статусу Донбасу".

Значно активізувалася фракція "Самопоміч", яка вже відзначилася різкими заявами про можливий вихід з коаліції та перегляді судової реформи.

Прес-служба партії наголосила, що голова фракції Олег Березюк висловив співдоповідачам Моніторингового комітету ПАРЄ Хорді Хукслей і Акселю Фішеру позицію партії, яка відрізняється від загальної в українському політичному дискурсі. Безумовно тема Донбасу стала актуальною на зустрічі. Березюк наполягає на тому, що окупованій території необхідно забезпечити тимчасову ізоляцію. Це сприятиме економічній, соціальній і політичній стабільності держави, а поки словом децентралізація замінюють завуальований особливий статус Донбасу.

"Тільки сильна держава Україна може забезпечити звільнення і подальше повернення Донбасу", - заявив Березюк.

Політичні експерти вже назвали цю заяву суперечливою, тому що при ізоляції Україна втратить населення Донбасу, яке і так скептично ставиться до офіційної позиції держави і економічній блокаді. Березюк також висловив необхідність повного оновлення Кабінету міністрів і заміни посади голови відомства.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Читайте також: Гройсман сказав, коли звільнять Яценюка

Нагадаємо, що сьогодні глава Мінекономрозвитку Айварас Абромавічус подав у відставку.