Асоціація українських банків виступає проти запроваджених Кабміном нових критеріїв щодо відбору фінансових установ для виплат коштів представникам бюджетних установ. Про це сьогодні пишуть у виданні "Українські новини".

Банкіри кажуть, що нові вимоги суперечать українському законодавству, оскільки "бюджетники" мають право самостійно обирати собі банк для таких виплат.

Читати також: Гривня досягла дна

Відтак, нові вимоги автоматично унеможливлять ряду українських установ здійснювати обслуговування "бюджетників". Повідомляється, що за постановою КМУ, фінансова установа обслуговуватиме "бюджетників" у таких випадках: банк має існувати на ринку не менше 3 років, обов'язково бути учасником фонду гарантування вкладів фізичних осіб, активи банку мають бути не менші за 1 % від загальних активів всієї банківської системи України і ОВДП банку має бути на рівні 20 %.

Таким показникам в Україні відповідає лише декілька банків, тому експерти стверджують, що за таких умов відбудеться часткова монополізація ринку фінансових послуг.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

В АУБ вже заявили, що будуть вимагати перегляду даної постанови. До слова, влітку минулого року Окружний суд Києва скасував протоколи КМУ щодо обов'язкового переводу всіх бюджетників на підприємствах на обслуговування в державні банки. Суд також рекомендував КМУ утримуватись від подібних рішень в майбутньому.