Володимирецький районний суд Рівненської області скоротив термін засудженому до 8 років в'язниці Андрієві Слюсарчуку, відомому як "доктор Пі". Про це повідомили в Управлінні Пенітенціарної служби в Рівненській області.

Суд зарахував ув'язненому кожен день перебування в СІЗО за два дні відбуття покарання, як це передбачено "законом Савченко". 2 роки і 3 місяці, які Слюсарчук провів у СІЗО до вироку суду, зарахували як 4 роки і 6 місяців до терміну основного покарання. Слюсарчуку залишилося відбути за ґратами ще 1,5 року, але він при цьому отримав право на умовно-дострокове звільнення, повідомляє ZAXID.NET.

Суд першої інстанції 14 лютого 2014 року засудив Андрія Слюсарчука до 8 років ув'язнення. Слюсарчуку інкримінують причетність до смерті чотирьох людей. Також він звинувачується в шахрайстві та незаконній лікарській діяльності, що призвела до тяжких тілесних ушкоджень і смерті. Андрій Слюсарчук видавав себе за професійного нейрохірурга. Він отримав славу людини з феноменальними здібностями. Втім, всі його досягнення виявилися фіктивними.

Нагадаємо, що у квітні 2012 року Андрій Слюсарчук, за словами його адвоката, намагався покінчити життя самогубством у львівському СІЗО. Тоді він порізав собі вени лівої руки. Але цю інформацію офіційно не підтвердили у пенітенціарній службі.

Читайте також: Чорний гумор української поліції розвеселив соцмережі (фото)

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Другу спробу самогубства "доктор Пі" вчинив також у львівському СІЗО, прийнявши речовину невідомого походження. Його госпіталізували у реанімацію лікарні швидкої допомоги, де протягом майже трьох діб проводили інтенсивну терапію.