Папа Римський Франциск зустрінеться із патріархом РПЦ Кирилом. Про історичну зустріч повідомили у Ватикані.

Лідери Католицької та Російської православної церкви зустрінуться вперше, це станеться на Кубі наступного тижня. В РПЦ зазначили, що центральною темою спілкування буде "переслідування християн", повідомляє Радіо Ватикану.

Подібних зустрічей не було від моменту розколу між західною і східною гілками християнства в 11 столітті. Заплановано, що релігійні лідери проведуть бесіду в аеропорту Гавани, а по тому підпишуть спільну декларацію.

Папа Франциск відвідає Кубу, прямуючи до Мексики. У той самий час із офіційним візитом на Кубі буде і патріарх Кирил. Їхня зустріч буде "важливим етапом у відносинах між двома церквами", ідеться у спільній заяві.

Читайте також: Папа Римський зніметься у фільмі

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У ній також закликали "усіх християн палко молитися, аби Бог благословив цю зустріч, щоб вона дала добрі плоди". Після приходу на папський престол у 2013-му, Франциск постійно закликав до поліпшення відносин між різними гілками християнства. В той же час патріарх Кирил постійно потрапляє у скандальні ситуації навколо нерухомості, коштовних речей (дорогий годинник), відпочинку на елітних яхтах.