Синдром Капгра, його ще називають синдромом "підміни кота", є дуже рідким психічним захворюванням, через яке людина схильна до параної та вважає, що її або знайомих замінили двійником. Нещодавно американські невропатологи знайшли пояснення цьому типу захворювання.

71-річний мешканець Штатів Девід Каплан у минулому займався хокеєм та отримував безліч травм голови. Через це у нього розвинулись біполярні розлади, а сам чоловік почав страждати від параної. Він вважав, що за ним постійно стежить ФБР, а закінчилось усе думками, що його кота замінили на шпигуна, пише N+1.

Річ у тім, що така стадія синдрому Каргра зустрічається дуже рідко. І тепер дослідники дали пояснення цьому феномену. Він дійсно розвивається після травм, адже мозок починає менш об'єктивно аналізувати побачене.

Мозок пацієнта Каплана не мав здатності чітко ідентифікувати обличчя, а знайома йому людина не викликала жодних емоцій. Хвора людина ніби постійно знаходиться у чужому середовищі, через що усі навколо їй здаються ворогами та не викликають довіри.

Читайте також: Кішка Фелікс - старший контролер вокзалу в Англії

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Зазначимо, що біполярний розлад веде не лише до параної. Людина може неадекватно поводитись, а її настрій міняється ледь не кожну хвилину. Це відхилення викликають не лише фізичні травми. Хвороба може бути вродженою.