Україна і НАТО найближчим часом досягнуть домовленості про співпрацю в сфері створення Сил спецоперацій. Про це в інтерв'ю УНІАН повідомив в.о. глави місії України при НАТО Єгор Божок.

"Найближчим часом ви побачите конкретні результати і конкретні домовленості щодо створення Сил спецоперацій, які ми укладемо з альянсом за результатами зустрічей президента України тут, в штаб-квартирі НАТО, а також в штабі командувача збройними силами НАТО в Європі в Монсі, які пройшли в грудні минулого року ", - сказав він.

За його словами, документ буде підписаний в найближчі тижні в Україні.

Читайте також: Винищувачі НАТО перехоплювали військові літаки РФ понад 400 разів

"Це будуть домовленості про співпрацю України і НАТО в сфері створення Сил спецоперацій, які будуть визначати ряд конкретних напрямків, де ми отримаємо консультативну, навчальну та матеріально-технічну допомогу НАТО", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

За словами Божко, взаємодія НАТО і України в цій сфері буде "охоплювати дуже широкий спектр питань, починаючи від доктринальної бази і закінчуючи конкретної підготовкою і оснащенням конкретних бійців".