Мешканці Львова відсвяткували китайський початок року за традиціями країни Далекого Сходу: із "вогняними драконами", тематичними виставами та червоними ліхтарями на вулицях. За боєм курантів слідкували сотні людей на центральній площі.

Урочисті заходи почалися ще у п'ятницю, 5 лютого, проте найцікавіші розваги приберегли на 7 лютого. Саме у неділю, о 18:00 за київським часом, почався 2016 рік по-китайськи, - пише Zaxid.net.

Просто неба, у центрі вчили готувати традиційні новорічні страви. Майстер-клас від справжнього китайського кухаря завершився великим частуванням львів'ян. Дітки із малозабезпечених сімей насолодились розважальною програмою на міській ковзанці. Дитячі колективи також продемонстрували свою майстерність.

Читайте також: "Реал" привітав китайців з Новим роком на їхній мові (відео)

Всі вихідні, на центральній площі можна було влаштовувати фотосесії із інтерактивною вогняною мавпою, символом 2016 року за східним календарем. На площі Ринок відбулося лазерне шоу, після якого охочі зібрались у символічну ходу "вогняних драконів". Китайці таким чином, за традицією, очищують місто від бід і лих та виганяють злих духів.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Нагадаємо, мешканці Львова полюбляють зустрічати свято за східним календарем, і роблять це - щороку. У Пекіні ж, день називають Святом весни, і вітають не лише прихід нового року, а і чергове пробудження природи від зимового сну.