Міжнародна антипутінська коаліція "Стоп фашизм в Росії" має намір вручити національному лідерові кримських татар, уповноваженому президента України у справах кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву орден "За заслуги в боротьбі з фашизмом в Росії".

Нагородження відбудеться в понеділок, 8 лютого, в Києві в Українському кризовому медіацентрі, пише Радіо Свобода.

Коаліція заснувала орден "За заслуги в боротьбі з фашизмом в Росії", яким нагороджуються військовослужбовці за героїзм, виявлений в боротьбі з фашизмом в Росії, а також вищі посадові особи і політичні діячі. Першим нагородженим став "кіборг Рахман" – майор Андрій Гречаний, командир відділення розвідки 81-ої бригади ЗСУ. Такий саме орден отримала українка Надія Савченко, яку судять у Росії.

Читайте також: Родичів Джемілєва в Криму відвідала "місцева влада"

Міжнародна антипутінська коаліція "Стоп фашизм в Росії" об'єднує багатьох громадських активістів і некомерційних організацій з 16 країн світу: Росії, Білорусії, України, Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Німеччини, Нідерландів, Франції, Великобританії, Грузії, Вірменії, Ізраїлю, Канади і Сполучених Штатів.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року лідерам кримських татар – Мустафі Джемілєву і Рефату Чубарову заборонили в'їзд на півострів на п'ять років.