Президент Обама просить Конгрес виділити $1,8 млрд надзвичайного фінансування для боротьби з вірусом Зика, захворювання, яке передається комарами, та може бути причиною поширення рідкісного вродженого дефекту. Про це пише Знай, з посиланням на Time.

Формальний запит президент подасть до Конгресу в понеділок. Гроші будуть призначатися на розширення програми боротьби з комарами, сприянню створення потенціалу реагування і підтримки в штатах і територіях, де можливе зараження. Також фінансуватимуться дослідження зв'язків між вірусом і вродженими дефектами.

Читайте також: 3 тисячі вагітних колумбійок захворіли лихоманкою "Зіка"

"Ми багато ще не знаємо про вірус Зіка та його взаємозв'язок із погіршенням стану здоров'я в уражених регіонах. Ми повинні працювати агресивніше, щоб дослідити ці спалахи і послабити, наскільки, наскільки це можливо, поширення вірусу", - говорять в Білому домі.

Як відомо, Бразилія є найбільш постраждалим регіоном від вірусу, який був виявлений в 26 країнах і територіях в Північній і Південній Америці. Міжнародні експерти вражають, що вірус може охопити на три або чотири мільйони людей в цьому році, в тому числі в Сполучених Штатах.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще