Індія обігнала Китай як країна найбільш стрімкого економічного зростання. У 2016 році ріст економіки Індії сягне 7,6% порівняно з 7,3% 2015 року.

Саме такий показник допоміг цій одній із найбільш густозаселених країн світу обігнати Китай із його 6,9% наприкінці минулого року. Британська газета Daily Telegraph пояснює, що падіння цін на нафту допомогли Індії приборкати інфляцію, від якої економіка країни потерпає вже кілька років.

Також зростання стало результатом діяльності уряду Нарендри Моді, обраного у травні 2014. Прем'єр-міністр обіцяв тоді провести знакові реформи в галузі оподаткування і створити сприятливі умови для іноземних інвестицій.

"У той час, коли влада Китаю намагається впоратися із керованим сповільненням, Індія виділяється як одна з останніх у світі зірок зростання. До 2019 року обсяг індійської економіки цілком може перевищити сукупний показник Японії і Німеччини", - зазначає Daily Telegraph.

Читайте також: Індія не захотіла безкоштовний інтернет від Facebook

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, в листопаді 2015 року Україна виконала контракт із модернізації військово-транспортних літаків Індії. Фінальна партія з п'яти Ан-32 залишила летовище 410-го заводу цивільної авіації. Загалом з часу укладення угоди українські авіатори відновили 40 таких машин для Індії.