В Данії живуть найщасливіші люди. Це виходить з даних якості життя в містах європейських країн, які оприлюднила Єврокомісія.

Одним з пунктів опитування було прохання до жителів Європи оцінити, наскільки вони задоволені своїм життям. Як з'ясувалося, найбільш щасливі люди живуть не в мегаполісах, а в маленьких містечках, пише "Моя планета".

Топ-10 починається з Ньюкасла - 56% дуже задоволені своїм життям, 37% задоволені. У місті, розташованому на північному сході Англії, живуть найщасливіші люди Великобританії. Це великий індустріальний центр з дуже красивою набережною Квейсайд.

Дев'яте місце посів Відень - 56% дуже задоволені, 39% задоволені. Що не дивно, оскільки це одне з найкрасивіших міст світу. Дивно інше - це навіть не найщасливіше місто в Австрії.

На 8-й позиції Мюнхен - 57% жителів якого дуже задоволені життям, 38% задоволені. Відмінне пиво, красиве озеро і фантастична футбольна команда допомогли столиці Баварії стати одним з найщасливіших місць в Європі і найщасливішим у Німеччині.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"
Показати ще

7 місце належить Мальме - у другому за величиною місті Швеції, з'єднаному мостом зі столицею Данії Копенгагеном, живуть 320 тисяч жителів, і 96% з них задоволені життям (причому 60% - дуже задоволені).

На 6-му місці йде Осло - 60% дуже задоволені, 38% задоволені. Це найщасливіше місто однієї з найспортивніших і процвітаючих країн світу, якою визнана Норвегія.

П'яте місце зайняв Грац - 64 % дуже задоволені, 33% задоволені. В найщасливішому місті Австрії проживає близько 270 тисяч осіб. Місто має статус Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, тут розташований знаменитий Музей сучасного мистецтва.

На 4-му місці йде Цюріх - 64% дуже задоволені, 34% задоволені. Фінансовий центр Швейцарії часто входить у число найкращих міст на землі для життя, і городяни, схоже, знають це.

На 3-му місці Рейк'явік - 66% дуже задоволені, 31% задоволені. Люди, які живуть у столиці Ісландії і єдиному великим місті на всьому острові, мають у своєму розпорядженні гарні краєвиди з усіх сторін і високий рівень безпеки.

На другому місці розташувався Копенгаген - 67% дуже задоволені, 28% задоволені. Всього лише 5% жителів столиці Данії незадоволені своїм життям. Втім це не найщасливіше місто в країні.

Читайте також: Фейсбук визнав "Русалоньку" непристойною

А найщасливішим у Данії і Європі містом є Ольборг, який не кожен з читачів відразу знайде на карті. Тут 74% дуже задоволені життям, а 24% задоволені. Разом - 98% щасливих жителів 105-тисячного міста. Сьогодні місто переживає перехідний етап від промислового центру, населеного робочим класом, до наукомісткого центру. Цьому великою мірою сприяє вуз світового рівня - Ольборгский університет.