Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник наполягає на тому, щоб його відомство отримало право прослуховувати телефони та інші канали зв'язку.

Про це він повідомив під час прес-конференції, передає "УНІАН". Так Ситник прокоментував заяву президента Петра Порошенка, що Антикорупційному бюро недоцільно надавати таке право.

"Там не прозвучало відвертої відмови. А сьогодні в Кримінальному процесуальному кодексі прописано, що зняття інформації з каналів зв'язку здійснюють уповноважені підрозділи Нацполіції, але чомусь вони цього не роблять, і Служби безпеки", - зазначив керівник відомства.

Ситник наголосив, що НАБУ необхідно власний, незалежний ні від кого, доступ до каналів зв'язку. Для цього, за його словами, потрібно внести зміни у законодавство і до переліку служб включити Антикорупційне бюро.

Читайте також: НАБУ шукає фахівців для роботи з ФБР

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Це спростить і пришвидшить роботу відомства. Ситник розповів, що НАБУ для прослуховування звертається до Національної поліції та СБУ. Керівник Антикорупційого бюро наголосив, що в результаті зростає ризик витоку інформації.

Нагадаємо, Петро Порошенко на нараді з керівним складом, детективами і співробітниками НАБУ не підтримав рішення, щоб Антикорупційне бюро при проведенні негласних слідчих розшукових дій прослуховували телефони. Він аргументував це тим, що будуть обмежені права людини.