У Польщі головний комендант поліції Збігнєв Май вирішив подати у відставку з посади. Причиною такого рішення стало розслідування справи проти нього про хабарництво. Її відкрили ще 10 років тому.

Про це повідомляє "Польське радіо". Зазначається, що хід та деталі розслідування засекречені. Ініціатором справи про хабарництво виступило Бюро внутрішніх справ. Виконуючий обов'язки прес-секретаря Головної комендатури поліції Марцін Шиндлер також підтвердив інформацію про відставку керівника відомства.

Головний комендант поліції пішов у відставку через справу десятирічної давності. Він на той час займав посаду заступника голови Центрального слідчого бюро. Тоді слідство встановило, що Збігнєва обмовили у хабарництві. В результаті справу проти нього закрили.

Проте наразі Бюро внутрішніх справ вирішило поновити слідство. Причиною цього стало те, що прокуратурі, яка проводить таємне розслідування, передали нові відомості за даним фактом.

Читайте також: Мер Москви назвав документи про власність "папірцями"

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Збігнєв Май вирішив написати заяву про відставку, аби не впливати на хід розслідування. Він перебував на посаді коменданта польської поліції починаючи з грудня минулого року.

Нагадаємо, в Австрії збанкрутілу компанію Activ Solar пов'язана з братами Клюєвими. Посаду генерального директора фірми займає зять Сергія Клюєва. Компанія Activ Solar має українське коріння, а штаб-квартира її розташована у Відні. Це банкрутство стало найбільшим в Австрії з початку цього року.