Українці витрачають на харчування дедалі більше грошей: 42% зарплати пересічного громадянина. При цьому на дорогі м'ясні продукти їм вже все одно не вистачає.

Посилаючись на дані державної статистики, за три роки доля витрат на купівлю і обслуговування автомобілів впала, а ось на пальне, навпаки, зросла – через підвищення акцизів. Те, що витрати населення зросли, економісти пояснюють інфляцією протягом 2014-2015 років, пише газета "Сегодня".

Експерти дані державної статистики називають неповними і переконують, що насправді витрати на харчування в Україна набагато вищі. "Навіть 42% – це занижена цифра, адже на ринках, продуктових ярмарках, де українці в основному скуповуються, немає суворого обліку і не видають чеки", – каже аналітик Іван Нікітченко.

Читайте також: Експерти: більше половини масла в Україні - підробка

Суперечливими є, на думку газети, і дані статистики, що після їжі найбільша доля витрат – 13,5% – припадає на сигарети і алкоголь. Видання також відзначає, що на майбутнє експерти налаштовані песимістично – сигнали до покращення з'являться тільки в 2017 році. "Зараз країна переживає глибоку кризу. В таких умовах українцям краще ставати вегетаріанцями", – цитує "Сегодня" економіста Олександра Охріменка.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще