В Україні немає комарів-переносників вірусу Зіка, але вони є поблизу південних кордонів нашої країни. Про це повідомили в прес-службі Державної санітарно-епідеміологічної служби України.

"За даними експертів, фауна України нараховує 32 види комарів роду Aedes, проте види Aedes aegypti і Aedes albopictus - відсутні", - йдеться в повідомленні. Саме ці види Aedes aegypti і Aedes albopictus, завдяки їх широкому розповсюдженню і високою чисельністю в регіонах з тропічним і субтропічним кліматом, можуть переносить вірус Зіка, пише ТСН.

"Найближчі до України країни, де встановлена наявність Aedes aegypti і Aedes albopictus, це Грузія, Болгарія, Туреччина і Греція", - додали в СЕС. У той же час у відомстві розповіли, що в світі налічується понад 1350 видів комарів роду Aedes. "Наразі триває дослідження про можливості залучення інших видів комарів роду Aedes до передачі збудника вірусу", - відзначили в СЕС.

Нагадаємо, 2 лютого ВООЗ визнала вірус Зіка загрозою світового масштабу і оголосила режим надзвичайного стану. 10 лютого зафіксували першого хворого вірус Зіка в Китаї. Чоловік повернувся на батьківщину з Венесуели.

Також вірус був зафіксований в деяких країнах Європи, зокрема в Данії і Швеції. Всі хворі повернулися з країн, де почалася епідемія хвороби.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Запальному карнавалу в Ріо не завадив вірус Зіка (фото)

Вакцини проти вірусу поки немає. Але вчені заявили, що вона може бути готова до кінця цього року. Зараз її тестують на тваринах.