Міністерство внутрішніх справ Великої Британії офіційно дозволило вченим схрещувати клітини людини та тварини. Відтепер науковці та медики зможуть проводити експерименти зі створення "химер", але ці досліди матимуть певні перешкоди.

Новий закон дозволяє медицині розміщати у тілі тварин людські клітини для вирощування нових органів. Це дозволить позбутися дефіциту органів для трансплантації у майбутньому. На гібридних тваринах також будуть випробовувати ліки від хвороб, пише Daily Mail.

Але вченим не так легко втілити усі плани, адже у Королівстві існують суворі закони щодо поводження з тваринами. Експериментаторам необхідно доводити, що досліди будуть повністю етичними. Експерименти мають бути повністю гуманними по відношенню до тварин.

Ще однією проблемою є й те, що експерименти можуть дати непередбачувані результати. Це стосується перш за все пересаджуванні клітин людини у мозок тварини. Нерозумна істота може стати подібною до людини.

Читайте також: Кількість вчених та шахраїв у світі зрівнялась

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нещодавно польський президент Анджей Дуда вирішив зробити внесок у розвиток медицини та залишити свої органи тим, хто їх потребує. Після його смерті нутрощі трансплантують хворій людині.