Обмін полонених може не відбутися аж до початку літа. Процес може заблокувати Росія, щоб використати його у власних інтересах.

Про це повідомила уповноважена президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко, передає Deutsche welle. Влітку Європейський союз обговорюватиме питання про зняття або ж продовження санкцій проти Росії. Москва може використати полонених, щоб послабити санкцій тиск.

"Я не відкидаю, що РФ планує шантажувати заручниками світ, щоб, можливо, ближче до дискусії в ЄС про санкції, звільнити заручників, і таким чином пробувати виторгувати зняття санкцій", - зазначила Геращенко.

Читайте також: 140 полонених українців перебувають в підвалах сепаратистів

Вона наголошує, що російська сторона взагалі немає бажання нікого звільняти, а лише хоче цим надалі шантажувати Україну. Відповідно до даних СБУ, загалом вдалося знайти та звільнити з полону терористів 3004 людей.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, раніше Геращенко офіційно звернулась до ОБСЄ і Міжнародного комітету Червоного Хреста, щоб вони дали оцінку заявам проросійських бойовиків. Терористи погрожують страчувати полонених українських бійців за методам "Ісламської держави". Вони виноситимуть смертний вирок, посилаючись на кримінальний кодекс неіснуючої країни СРСР.