Сьогодні Заступник генпрокурора Віталій Касько дає брифінг у справі "діамантових прокурорів". Несподівано для всіх він подав у відставку і розкритикував діяльність прокуратури.

Проблема в розслідуванні "діамантових прокурорів" в тому, що багатьом не вигідна правда, також є складнощі в розслідування факту їх отримання, яке теж послужить порушенню кримінальної справи. Вартість діамантів 25 тися доларів.

На брифінгу Касько заявив, що тому стані, в якому знаходиться Генеральна прокуратура, він не може працювати. Для остаточного рішення про відставку він поговорив з колегами з Європейського союзу, які підтримали його.

"Це той орган, в ефективність якого ніхто не вірить. Останньою крапкою стало те, що я втратив всі механізми впливу на процес розслідування", - підкреслив він.

У той же час Касько уточнив, що він ефективно опрацював режим санкцій проти Росії з Євросоюзом.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Надії на збереження санкцій є, якщо справа Іванюшенка вирішиться, бо за два роки жодного кримінального провадження проти тих, хто потрапив під санкції не завели", - розповів він і уточнив, що в подальшому займеться адвокатською діяльністю і буде виступати експертом в міжнародних антикорупційних справах.

Він уточнив, що Генеральний прокурор ще не в курсі його рішення.

Читайте також: "Народний фронт" готовий відправити Яценюка у відставку - Найєм

Нагадаємо, що у відставку пішов глава Мінекономрозвитку Айварас Абромавічус.