Сьогодні Заступник генпрокурора Віталій Касько дає брифінг у справі "діамантових прокурорів". Несподівано для всіх він подав у відставку і розкритикував діяльність прокуратури.

Проблема в розслідуванні "діамантових прокурорів" в тому, що багатьом не вигідна правда, також є складнощі в розслідування факту їх отримання, яке теж послужить порушенню кримінальної справи. Вартість діамантів 25 тися доларів.

На брифінгу Касько заявив, що тому стані, в якому знаходиться Генеральна прокуратура, він не може працювати. Для остаточного рішення про відставку він поговорив з колегами з Європейського союзу, які підтримали його.

"Це той орган, в ефективність якого ніхто не вірить. Останньою крапкою стало те, що я втратив всі механізми впливу на процес розслідування", - підкреслив він.

У той же час Касько уточнив, що він ефективно опрацював режим санкцій проти Росії з Євросоюзом.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Надії на збереження санкцій є, якщо справа Іванюшенка вирішиться, бо за два роки жодного кримінального провадження проти тих, хто потрапив під санкції не завели", - розповів він і уточнив, що в подальшому займеться адвокатською діяльністю і буде виступати експертом в міжнародних антикорупційних справах.

Він уточнив, що Генеральний прокурор ще не в курсі його рішення.

Читайте також: "Народний фронт" готовий відправити Яценюка у відставку - Найєм

Нагадаємо, що у відставку пішов глава Мінекономрозвитку Айварас Абромавічус.