Торішні показники продажу лікеро-горілчаних виробів в Росії вказують на падіння продажів. Російських підприємців шокували такі показники. Більш ніж на 40%, що в три рази гірше, ніж в минулому році, впали обсяги продажів через відсутність поставок в Україну. Два роки тому Україна закупила російської горілки на 38,6 мільйона доларів, в минулому році показник впав втричі, а в 2015 році російську горілку закупили на 4 мільйони.

Другою причиною такого падіння є антиросійські санкції США і ЄС. Російські видання опублікували показники з посиланням на надані учасниками ринку дані митної статистики, повідомляє Апостроф.

Сума поставок горілки з Росії за рубіж в минулому році склала $ 111,9 млн, а два роки тому експорт був на 70 мільйонів доларів більше. Найбільше російської горілки закупила Англія.

Глава Центру вивчення федерального і регіонального ринків алкоголю Вадима Дробиз назвав ситуацію, що склалася наслідком політичних факторів.

"Через події в Україні та Сирії ставлення до Росії на Заході зіпсувалося, що може бути головною причиною зниження продажів російської горілки", - заявив він.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Читайте також: Мер Сум заборонив торгувати алкоголем та сигаретами з Росії

Нагадаємо, що Росія знизила ціни на горілку.