Група американських дослідників заявила про винайдення потенційно революційної терапії для боротьби із раком. Ці інноваційні ліки можуть забезпечити тривалу протидію рецидивам.

Результати дослідження науковці представили на саміті Американської асоціації сприяння розвитку науки у Вашингтоні. Згідно із даними, отриманими вченими, лікування із застосуваннями генетично модифікованих імунних клітин, або так званих Т-лімфоцитів, майже у 90% випадків приводило до повного відновлення пацієнтів, у яких діагностували рак крові на останній стадії, пише ВВС.

Як зазначає один із керівників дослідження професор Стенлі Рідделл, нова терапія врятувала тих пацієнтів, яким не допомагали жодні традиційні методи лікування. "Ми не виявили у них жодних ознак лейкемії, використовуючи дуже точні технології", - заявив вчений. При цьому вчені зазначають, що деякі хворі раком пацієнти померли після застосування терапії, тому вона потребує додаткових тестів.

Читайте також: Простий аналіз крові здатен виявити відразу п'ять видів раку

Нагадаємо, згідно з останніми даним щороку діагностують 14,1 млн нових випадків захворювання на онкологію. Щороку від раку помирає 8,2 млн людей. Це причина 13% смертей у світі.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще