Британська компанія Riversimple представила нову модель - двомісний автомобіль Rasa, оснащений водневою силовою установкою. Його бак вміщує 1,5 кілограма водню, що дозволяє машині проїхати без підзарядки 483 кілометри.

Про це повідомляє Мотор.

Новинка побудована на вуглепластиковім монококі з алюмінієвими підрамники та композитними кузовними панелями з скловолокна, завдяки чому маса моделі не перевищує 580 кілограмів. Наприклад, двері важать всього вісім кілограмів, паливні комірки - 19 кілограмів, а монокок - 39,6 кілограма. Коефіцієнт аеродинамічного опору досягає 0.224 - менше, ніж у будь-якого іншого серійного автомобіля, який зараз доступний на ринку.

З нуля до 96 кілометрів на годину Riversimple Rasa може прискорюватися за 10 секунд. На цій же позначці обмежена і "максималка" автомобіля, однак в компанії стверджують, що на цій швидкості в машині можна "досить комфортно" пересуватися довго і на великі відстані. Екокар оснащений системою рекуперації кінетичної енергії при гальмуванні: система показала ефективність в 70 відсотків при інтенсивному екстреному уповільненні і 50 відсотків при звичайному режимі.

Читайте також: Нова BMW витрачатиме 2 л палива на 100 км (фото)

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Запуск конвеєра намічений на 2018 рік, коли буде зібрано 3500 машин. На реалізацію проекту моделі Rasa компанія отримала грант від Євросоюзу в розмірі двох мільйонів євро.