В Україні різко підвищився рівень злочинності. Зокрема за два останні роки збільшилася кількість крадіжок, вбивств та викрадень автомобілів.

"Криміногенна ситуація дійсно погіршилася. Ще з 2012 року. Останні півтора роки - просто більш відчутно", - підтверджує голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе. Серед причин журнал "Корреспондент" називає розповсюдження неконтрольованої зброї із зони АТО, психологічний стан тих, хто повертається, проблему переселенців, які "шукають спосіб заробити гроші, зокрема злочинним шляхом", а також погіршення соціально-економічної ситуації в країні.

На думку колишнього міліціонера та журналіста Костянтина Стогнія, важливим фактором також є реформа МВС, яка спричинила "кадровий голод". "Багато хто зі спеціалістів, на яких є запит, опинилися перед вибором - принижуватися і проходити люстрацію чи йти у охоронні структури і детективні агенції, куди їх давно кликали".

Хатія Деканоїдзе у свою чергу назвала три причини погіршення криміногенної ситуації в Україні. "Перше – це те, що країна у війні, це дуже впливає. Друге – це соціальна ситуація, коли вона погіршується, і рівень життя. Це теж впливає на злочинність. Третій і головний момент, хочу, щоб читачі звернули на це увагу, ми дуже жорстко контролюємо, щоб на місцях не приховувались злочини. Гарна статистика нам не потрібна", - заявила Деканоїдзе.

Читайте також: Київський майор поліції вимагав 80 тисяч у злочинців (відео)

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

МВС обіцяє стабілізувати криміногенну ситуацію протягом місяця. За словами Деканоїдзе, в містах, де вже запрацювала патрульна служба, злочинність вже почала знижуватися.