В Каліфорнії громадськості вперше представили приватний космічний корабель, який може самостійно здійснювати польоти та одночасно перевозити на своєму борту до шести пасажирів. Розробником диво-корабля, що зовні більше схожий на літак, стала компанія Virgin Galactic. Вона належить відомому англійському мільярдеру Річарду Бренсону. Про це повідомляє сайт N+1.

Відомо, що космічний корабель здатен підніматися на висоту до 130 км. Для цього його спочатку піднімають на висоту 20 км. за допомогою спеціального літака, а далі космічний корабель відстикується й самостійно продовжує політ. Посадку корабель здійснює на злітній смузі в пустелі Мохава.

Читати також: Директор Tesla купив сайт у фаната Тесли

До речі, попередній космічний корабель під час пробного польоту розбився вщент через проблеми у гальмівному відсіку. Тоді в трагедії загинув пілот.

Нагадаємо, Річард Бренсон планує вже найближчим часом зробити космічний туризм доступним для будь-якого мешканця нашої планети. Будувати космічний корабель почали восени минулого року.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще