За фактом погромів відділень банків "Альфа" та "Сбербак Росії", а також офісу Ріната Ахметова в столиці, київська поліція відкрила кримінальну справу за статтею Кримінального кодексу України "хуліганство", тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом,- караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років". Про це сьогодні повідомила речниця Національної поліції Києва – Блищик Оксана. Про це пише Еспресо.TV

Блищик також повідомила, що поки не заарештували жодного учасника нападів, однак правоохоронці вже отримали відеозаписи із камер спостереження. Слідчі працюють над ідентифікацією осіб нападників, а також вивчають той момент, чи хуліганила одна і та ж група осіб, чи це були різні громадяни. Після вивчення всіх матеріалів, слідчі дадуть правову характеристику нападів.

Читати також: В Києві активісти закидали камінням офіс Ахметова та "Сбербанк Росії"

Нагадаємо, під час вшанування річниці загиблих Героїв Небесної сотні невідомі в Києві здійснили напад на київський офіс донецького олігарха Ріната Ахметова, якого неодноразово звинувачували у співпраці із російськими окупантами.