Найспекотніше місце на Землі, відоме як Долина Смерті, вперше за 10 років зацвіло різноманітними рослинами. Долина є западиною між горами в районі пустелі Мохаве і Великого Басейну на південний схід від гірського хребта Сьєрра-Невада в американському штаті Каліфорнія.

Рясні зливи, що пройшли восени, дали життя на скелях і пісках рослинам, таким як фацелії, астровим, кіпрейним та іншим. Всі вони пристосувалися виживати в умовах екстремальної спеки. Про це повідомляє прес-служба національного парку Долина Смерті.

Долина Смерті вважається одним з найспекотніших місць на планеті. У липні середня максимальна температура вдень сягає +46ºC, а вночі опускається до +31ºC. Також Долина Смерті - батьківщина світового температурного рекорду. 10 липня 1913 року тут зафіксували спеку в +56,7ºC.

Нагадаємо, в жовтні минулого року в чилійській пустелі Атакама, яка вважається одним з найбільш посушливих місць на Землі, розцвіли десятки тисяч рожевих квітів. Рідкісне явище, яке привернуло туди безліч туристів, сталося в кінці жовтня.

Читайте також: ТОП-20 чудернацьких рослин світу (фото)

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Як пояснюють експерти, це сталося через тривалі зливи, які пройшли в північній частині Чилі в 2015 році. В результаті масштабні дощі вплинули на грунт, що призвело до подібного явища, яке відбувається в Чилі раз в п'ять-десять років.