Платіжна система Visa з 1 серпня збирається впровадити в Україні принцип нульової відповідальності для власників карт. Українці тепер не будуть відповідати за вкрадені гроші з їх банківських карток. Про це інформує gazeta.ua.

Такий принцип вже давно практикують в США. Про це нововведення для України повідомила директор з управління ризиками компанії Visa Лариса Макарова.

"Ми даємо банкам півроку, щоб впровадити інструменти для цього", - зазначила Лариса Макарова. Банк поверне клієнту кошти після розслідування.

У 2015 році Верховний суд виніс правову позицію, якою банки зобов'язалися повертати клієнтам вкрадені гроші за свій рахунок. Виплата банками буде учиняться тільки в тому випадку, якщо після розслідування не з'ясується, що крадіжку спровокували самі клієнти своїми діями або бездіяльністю. Про санкції, які будуть накладені на банки в випадку не виконання вимог поки не розповідають.

Читайте також: Дістало: українці обєднуються для реформи податкової системи

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадуємо, в Україні більшість банківських карток не оснащені сучасними засобами захисту. Тільки у 32% встановлений мікрочип, який значно підвищує їх безпеку. В той же час в інших країнах пострадянського простору та Балкан таким захистом оснащені до 98% карток громадян.