Група "1+1 медіа" Ігоря Коломойського має намір придбати компанію "Віжн ТБ" – найбільший в Україні оператор супутникового телебачення ТМ Viasat, яка належала шведському медіахолдингу Modern Times Group (MTG). За оцінкою експертів, сума угоди могла скласти від 300 до 500 млн грн ($15-20 млн).

У прес-службі "1+1 медіа" наразі угоду не коментують, але керівник відділу корпоративних комунікацій Галина Грубляк заявила, що повідомлення щодо цієї угоди в процесі підготовки і будуть оприлюднені найближчими днями. Угода вже не є таємницею для президента компанії "Київстар" Петра Чернишова, оскільки Viasat є партнером мобільного оператора щодо ТВ-послуг для абонентів домашнього інтернету. Але Чернишов також відмовився розголошувати подробиці угоди, пише ЛІГА.net.

Компанія "Віжн ТБ" була заснована в 2006 році. На сьогодні Viasat Ukraine – це найбільша супутникова ТБ-платформа країни. За оцінками учасників ТВ-ринку, вона обслуговує близько 150 тисяч абонентів. Минулого року компанія уклала угоду про надання телевізійних послуг абонентам домашнього інтернету від "Київстар".

Читайте також: Телеканали Пінчука хочуть перейти на платну модель мовлення

Після завершення угоди, на українському ринку не залишиться незалежних супутникових платформ. У травні 2015 року "Медіа група Україна", що контролює Рінат Ахметов, викупила провайдера платного супутникового ТБ Xtra TV. Решта супутникових платформ, які за останні 10 років з'являлись на українському ринку, через масове телепіратство та невисоку купівельну спроможність українців не змогли затриматись на ринку.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще