NASA спільно з компанією Lockheed Martin вирішили повернути пасажирські авіаперевезення на надзвуковій швидкості за допомогою літака X-Plane, - поділилися інформацією Ліга.Новини, посилаючись на сайт управління NASA.

Глава NASA Чарльз Болден повідомив про новинку X-Plane на заході, який відбувся в Національному аеропорту імені Рейгана. Згідно з очікуваннями, винахід буде більш безпечним для атмосфери.

X-Plane зможе переміщатися зі швидкістю вищою швидкості звуку. Рівень шуму новинки буде більш тихим, на відміну від суден аналогічного типу. X-Plane оснастять довгими і вузькими крилами. Джерелом енергії буде біопаливо.

На проектні роботи NASA виділяє 20 млн. доларів США. Прогнозована дата першого польоту - 2020 рік.

Читайте також: Українці тестують мобільний лазертаг з мутантами (фото)

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадуємо, інженери з Міжнародного космічного агентства NASA працюють над розробкою нового корабля. На нього встановлять фотонні прискорювачі. Для втілення в життя нового проекту агентство виділило 100 тисяч доларів.