На сьогодні у Києві налічується 48 аварійних будівель, 101 будинок непридатний для проживання та 150 об'єктів нерухомості, що мають незадовільний технічний стан. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Крім того, Пантелеєв доручив керівникам районних держадміністрацій провести інвентаризацію усіх аварійних будинків та будівель, які знаходяться у незадовільному технічному стані. Мета перевірки - не допустити ситуації, яка сталася на вулиці Богдана Хмельницького, коли обвалився будинок з п'ятого по перший поверхи та загинули люди, повідомляє прес-служба столичної адміністрації.

"Ми перевірятимемо абсолютно усі будинки, незалежно від форми власності та управління, оскільки не повинні допустити загрози надзвичайних ситуацій, під час яких можуть травмуватися чи гинути люди. І кожен балансоутримувач несе відповідальність за технічний стан будівель і проведення будь-яких робіт із дотриманням норм і техніки безпеки", - зазначив він.

Читайте також: На столичному Подолі демонтують незаконну будівлю (фото)

Нагадаємо, 25 лютого у п'ятиповерховому відселеному аварійному будинку у центрі Києва на вулиці Богдана Хмельницького сталося обвалення з п'ятого по перший поверх. Інцидент трапився під час будівельних робіт по демонтажу внутрішньої стіни. За словами мера Києва Віталія Кличка, будівельні роботи в аварійному будинку проводилися без дозвільних документів та з порушеннями техніки безпеки.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще