Міністерство оборони збільшуватиме кількість контрактників у Збройних силах. У відомстві розраховують, що щомісяця середня кількість бажаючих вступити на службу за контрактом складатиме майже 5-6 тисяч громадян.

Про це третього березня повідомив міністр оборони генерал Степан Полторак, передає "Укрінформ". Він зазначив, що такими темпами у подальшому вдасться вийти на таку кількість професійних військових, що українська армія зможе виконувати свої основні завдання.

Міністр додав, що лише за перший місяць цього року дев'ять тисяч громадян висловили бажання проходити службу за контрактом . Наразі угоди уклали вже сім тисяч військовослужбовців. Полторак наголосив, що кількість бажаючих служити за контрактом зросла через збільшення мінімального розміру грошового утримання для військових. Рядовий у армії отримує зарплату в розмірі сім тисяч гривень на місяць.

Читайте також: Турчинов заявив про нову мобілізацію

Керівник оборонного відомства розповів, що на проведення чергової хвилі часткової мобілізації впливатиме обстановка на фронті у зоні АТО. Крім того, матиме значення й спроможність військових частин та кількість бажаючих служити за контрактом.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще