Сьогодні у норвезькому Холменколлені розпочався чемпіонат світу з біатлону. У стартовій гонці змішана (жінки та чоловіки) естафетна збірна України у складі Валентини Семеренко, Олени Підгрушної, Сергія Семенова та Дмитра Підручного фінішувала четвертою.

На першому етапі за збірну України бігла Валя Семеренко, яка, використавши два запасних патрони, передала естафету Олені Підгрушній. Нашу команду випереджали лише збірні США та Норвегії.

Попри чотири додаткових патрони Олена Підгрушна певний час лідирувала. Свій етап вона завершила четвертою, але відставала від нового лідера – Норвегії на 0,4 сек. Також попереду українок були німкені та француженки.

Вперед збірну України вивів Сергій Семенов, який використав лише один запасний патрон та випередив представників Німеччини, Норвегії та Франції. У групі лідерів вдалося втриматися й Дмитру Підручному, однак використавши два додаткові патрони на заключній стрільбі, він скотився на четверте місце, на якому й завершив гонку.

За підсумками естафети золото здобула Франція, срібло - Німеччина, бронзу - Норвегія. Збірна Франції показала найкращий лижний хід. Українці поступилися 45 секундами – це четвертий час. На стрільбу наші біатлоністи витратили 1 хвилини 6 секунд – лише шостий час.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Читайте також: Підгрушна фінішувала першою на етапі Кубка світу в Канаді (відео)

Нагадаємо, що чемпіонат світу з біатлону триватиме із 3 по 13 березня у норвезькому Холменколлені. Тут найсильніші біатлоністи світу розіграють 11 комплектів нагород.