Київська адміністрація не може замінити адресні таблички на перейменованих вулицях через неврегульований законодавчо механізм фінансування таких робіт. Про це повідомив керівник Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Новицький.

"Поки що замінити ці таблички не можемо. Ніяких коштів на ці роботи у бюджеті не виділялося. За нашим законодавством, ці кошти мають бути закладені у тарифі на утримання житлових будинків. Тому експлуатуючі організації і власники будівель мають робити таку заміну за кошти, закладені в тариф", – сказав він в коментарі "Українській правді".

Водночас чиновник додав, що станом на сьогодні у тарифі на утримання будинків кошти на обслуговування адресних табличок не закладені. "З бюджету такі кошти виділити не можна, а в тарифі вони не закладені, тому виникає певна колізія. Глухий кут", – сказав Новицький.

За його словами, на сьогодні на вулицях, що перейменовуються, треба встановити 1132 адресні таблички на 955 будинках. Йдеться лише про будинки, що обслуговують комунальні організації, усі інші мають робити це самостійно. "Якісна табличка, виготовлена зі сталі з нанесенням порошкової емалі, яка прослужить 50 років, коштує залежно від розміру 1200-1400 гривень. На кінець минулого року ми розраховували вартість цих робіт і йшлося про 9 мільйонів гривень", – сказав чиновник.

Читайте також: Кияни прокидалися без дозволу - обурюється Кличко (відео)

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Він додав, що його департамент звертався до міської влади з проханням виділити ці кошти з міського бюджету, але йому відмовили через те, що сума досить велика. На сьогодні виходом із ситуації Новицький бачить звернення до депутатів Київради. "Ми звернулись до депутатів – хай вони вирішать, який чином централізувати чи фінансувати ці роботи", – сказав директор Департаменту.