Скасування Європою імпортного мита істотно підвищило конкурентоспроможність вітчизняних експортерів в порівнянні з аргентинськими і російськими колегами, які змушені платити мито в розмірі 9,6%.

Після запровадження тарифних пільг для української олії Європа почала нарощувати закупівлі з нашої країни. А у вересні-лютому поточного сезону вони досягли рекордної позначки - 600 тис. т.

Про це повідомляє "УкрАгроКонсалт".

За сезон 2015/16 Європа може закупити в Україні 1,1-1,2 млн т соняшникової олії, тобто майже в два рази більше, ніж за сезон 2014/15.

Крім тарифних пільг, в поточному сезоні головним фактором, що стимулює закупівлі української соняшникової олії Європою стало падіння врожаю соняшнику і ріпаку в ЄС, як результат - зниження виробництва харчових масел (соняшникової та ріпакової) і необхідність наростити їх імпорт.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Крім цього, привабливі ціни на українську соняшникову олію тримаються вже кілька сезонів поспіль і це дає шанс Європі вигідно закуповувати продукт.

Нагадуємо, що чотири українські підприємства почали постачати молочну продукцію в Китай в грудні 2015 року. А з січня 2016- го до них приєдналися ще два.

Таким чином, вже шість підприємств активно експортують сир, сухе молоко і молочну сироватку в Китай.