Російське міністерство закордонних справ спростувало заяви про можливий обмін народного депутата Надії Савченко. Незважаючи на те, що ця тема розкручується в українському політичному дискурсі, російські дипломати про це не домовляються.

"Цього не могло бути ні в теорії, ні на практиці до рішення суду", - сказала офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передає ТАСС.

Адвокат Савченко Марк Фейгін в кінці грудня зазначив, що питання звільнення Савченко має політичний аспект і про це будуть домовлятися в Кремлі. У другій половині січня він зазначив, що питання вирішене. Ймовірний обмін, який можливий, на думку, Фейгіна, це на російських ГРУшників Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва.

У той же час сама Савченко виступила різко проти обміну на двох військових з російського силового відомства, тому що на її думку це не справедливе рішення. Савченко погодиться на обмін варіанту "всіх на всіх". Сьогодні вона назвала умови припинення голодування: суд повинен винести вирок протягом тижня. До 21 березня залишилося 11 днів, що не входить в її умови.

Читайте також: Росіяни вийшли на підтримку Надії Савченко (фото)

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Нагадаємо, що понад 200 світових лідерів, професорів і активістів підписали відкритий лист до президента Росії Володимира Путіна з вимогою звільнити Савченко. Сьогодні стало відомо, що її вирок озвучать протягом двох днів з 21 по 22 березня.