За підрахунками експертів на данний момент на прилавках магазинів третина елітної алкогольної продукції - це контрамарка. Цей факт і створює штучне зростання цін на алкогольні напої.

ВЗа думкою директора компанії "Українська торгова гільдія" Евгенії Локтіоновой, прийнятий Міністерством економіки, закон про збільшення штрафів за ввезення та виготовлення підпільного алкоголю, не зменшить ринок підпільної продукції.

За підробку просто потрібно буде платити більше, а винний у цьому законопроект Мінекономрозвитку і торгівлі, який лише робить більш жорстокою відповідальність за порушення прав інтелектуальної власності. За словами експертів, таке нововведення не знищить елітні алкогольні напої, які являються контрамарками, а лише збільшить суму хабарів. Це, в свою чергу, значно підніме ціну на оригінальний продукт. Це стосується не лише алкоголю, а і ліків та одягу.

Директор компанії"Українська торгова ліга" Евгенія Локтіонова заявила в радіо ефірі "Голос Столиці", що слід посилити контроль не за поставками товару, а уже після його появи на прилавках магазинів.

" Я вважаю, що контролювати роздрібну торгівлю набагато вигідніше. Потрібно вводити штрафи і навіть закривати торгові точки, за продаж нелегального алкоголю. Це значно зменшить появу "фейкового" товару", заявила Локтіонова

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Читайте також: Син екс-начальника ДАІ Львівщини збив полісмена (відео)

Ще один експерт прокоментував,-"Відміна радянських ГОСТів значно полегшить роботу підпільному та нелегальному бізнесу, так як контролювати товар на прилавках буде нікому."