Росія буде через суд вимагати від України відшкодування збитків, за розгром Російського посольства у Києві.

"Безперечно, ми вимагатимемо компенсацію", - заявиви Сергій Лавров, міністр закордонних справ Росії. За його словами, співробітникам обмежили вихід у місто, особливо без службової потреби.

"Я думаю послам і членам їх родин нічого не загрожує. Адже ми активно їх підтримуємо і не дозволимо будь-яких протиправних дій активістів", - додав політик.

Росія обурена тим, що міжнародна спільнота ніяк не відреагувала на інцедент.

"В даному випадку, ми не бачимо жодної реакції з боку наших західних колег. Всі вони переживають за звільнення Савченко, а не за те, щоб правильно завершити судовий процес.",- заявив Лавров.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, що минулої суботи російське консульство практично піддалось штурму обуреними активістами. Малочисельний мітинг швидко переріс у громадське правопорушення і навіть спробу підпалу посольства. Мирна акція за звільнення Савченко вийшла з під контролю. У посольства розбиті вікна, пошкодженні авто дипломатів. А саму будівлю закидали камінням вибуховими пакетами та баночками з зеленкою.

За фактом хуліганства, київська влада завела карну справу. Було затримано лише трьох підозрюваних з тисячі активістів.

Читайте також: Ірма Крат затримана за підпал посольства РФ в Києві (Відео)

Суму на яку розраховує Росія, поки не повідомляється. Напевно. це стане відому під час судового процесу, який за словами Лаврова відбудеться душе скоро. Москва наміренна добитись від Києва "зрозумілої" відповіді по всім своїм вимогам.