Заступник генпрокурора і прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе закликав всіх небайдужих громадян приєднатися до наглядового штабу. Він контролюватиме хід розслідування справи "діамантових прокурорів".

Про це повідомив Сакварелідзе на своїй сторінці в Facebook. Він наголосив, що наразі дуже важливо забезпечити контроль громадськості над процесом розслідування. Необхідно, за його словами, не допустити жодних спроб для маніпуляцій у цій справі.

Заступник генпрокурора закликає приєднатися до штабу активістів, блогерів, народних депутатів, громадських діячів та тих, хто зацікавлений у справедливому правосудді.

"Ваша присутність на судових засіданнях і активний медіа-моніторинг процесу буде важливим фактором контролю за його об'єктивністю", - зазначив він.

Читайте також: Київські прокурори ховаються від люстрації в регіонах

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Сакварелідзе наголосив, що не можна дати жодного шансу розвалити це розслідування, адже це є справою честі нової України. Прокурор додав, що система тисне й намагається зам'яти справу "діамантових прокурорів". Він розповів, що до Корнійця близька одна з суддів Голосіївського райсуду Києва і тому прокуратура оголосила відвід суддям. Але суд відмовив у цьому.

Нагадаємо, СБУ затримала п'ятого липня 2015 року першого заступника начальника управління Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця. Під час обшуку у них знайшли понад 500 тисяч доларів, холодну зброю та автомат Калашникова, багато коштовностей і діаманти.