Із лав Служби безпеки України звільнять півтора десятка співробітників, які за часів СРСР несли службу у складі КДБ. Всі вони підпадають під люстрацію. Їх звільнятимуть в рамках виконання закону "Про очищення влади".

Про це 10 березня повідомив перший заступник голови СБУ Олег Фролов під час засідання комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції, передає "Інтерфакс-Україна". Він зазначив, що у спецслужбі виявили 283 співробітника, які проходили службу або співпрацювали з КДБ.

Фролов розповів, що після роз'яснення Міністерства юстиції більша частина співробітників відсіялась. На початок року, за його словами, під люстрацію підпадало 24 спецслужбовця, які наразі працюють у СБУ.

Читайте також: Російські спецслужби вербують українців прямо при в'їзді в Крим

"Станом на 4 березня співробітників, які відповідають цим критеріям і проходили службу в КДБ залишилося 17, двоє з них залучено до проведення антитерористичної операції, по 15 - вживаються заходи щодо звільнення", - сказав заступник голови СБУ.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Нагадаємо, Громадський люстрационный комітет зазначив, що протягом минулого року в Україні звільнили з посад 860 чиновників. Всі вони потрапили під дію Закону про люстрацію.