Студенти-інженери з Рочестерського університету США представили новий проект костюма, який призначений для віртуального геймера. У ньому він зможе повністю зануритися в VR-середу. Костюм сумісний з ґаджетами для віртуальної реальності відомих виробників.

Зовні костюм схожий на легкий бронежилет. Він оснащений безліччю відсіків. У них встановлені невеликі вібруючі мотори. Рукава оснащені акселерометром. Режим вібрації, за словами розробників, забезпечує власнику костюма весь спектр реалістичних відчуттів в VR-середовищі.

Наприклад, якщо до людини у віртуальній реальності торкається гілка дерева, то він буде відчувати фізичний дотик. Акселерометри будуть точно відстежувати позицію і рухів тіла людини.

"Головною проблемою зараз є те, що віртуальне середовище поки не співвідносилось з реальним пересуванням людини", - пояснив один з розробників костюма Люциан Коупленд.

Читайте також: Відеоігри створюватимуть у віртуальній реальності (відео)

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Інженери забезпечили сумісність своєї розробки з різними технологіями. Костюм з допомогою кабелю можна підключити до Oculus Rift або до шолома віртуальної реальності Vive. Він також сумісний з Microsoft Kinect.

Розробники наголосили, що у аксесуарів віртуальної реальності є ще один суттєвий недолік. У людини виникає при використанні дискомфорт – запаморочення і нудота. Такий костюм теоретично може позбавить геймера від цього.