Кабінет міністрів України ухвалив закон, який дозволяє геям,повіям та наркозалежним бути донорами крові.

Міністерству охорони здоров'я буде надано розпорядження, яке відміняє заборону людям нетрадиційної сексуальної орієнтації, повіям та наркозалежним буди донорами крові та її компонентів. Рішення має вступити в силу до червня місяця 2016 року.

Про це розповідається в повідомлені, яке було сьогодні опубліковане на сайті влади.

Таким розпорядженням Кабінет Міністрів України затвердив план дії по реалізації Національної стратегії в області прав людини на період до 2020 року. Влада доручила Міністерству охорони здоров'я відмінити заборону донорства крові для осіб із зони ризику.


Ризиковою поведінкою вважалось надання сексуальних послуг за гроші, неупорядковані статеві контакти, сексуальні зв'язки без презерватива з незнайомими людьми, гомосексуальна поведінка та наркоманія.

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також український уряд вирішив узаконити одностатеві шлюби. Законопроект має бути розроблений і предствлений до 2018 року.

Читайте також: У 2018 році в Україні легалізують одностатеві шлюби

Такі дії також є частиною плану по реалізації Національної стратегії в області прав людини на період до 2020 року.