Прокурори та поліцейські Одеської області проводять обшуки в офісах та за місцем проживання колишніх та чинних керівників і засновників ДП "Укртранснафтопродукт". Також обшуки тривають в пов'язаних з ними підприємств в Житомирі, Києві, Коростені, Миколаєві та Херсоні.

Обшуки проводяться у рамках "реанімованої справи щодо крадіжки нафтопродуктів Сергієм Курченком". Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник генпрокурора України Давид Сакварелідзе.

Окрім того, Давид Сакварелідзе повідомив, що суд наклав арешт на більш ніж 100 млн. грн, які були отримані в результаті реалізації цих нафтопродуктів. "Вчора правоохоронці пред'явили представникам державного підприємства і банка рішення суду, за яким вони мають перевести ці кошти на рахунок ГУ Національної поліції в Одеській області протягом наступних кількох днів", - написав заступник генпрокурора.

Нагадаємо, днями Давид Сакварелідзе закликав усіх небайдужих приєднатися до наглядової штабу для контролю над справою "діамантових прокурорів". За його словами, зараз критично важливо забезпечити максимальний громадський контроль за подальшим процесом, щоб припинити будь-які спроби будь-яких маніпуляцій з боку недоброзичливців.

Читайте також: На нас завели більше справ, ніж проти Януковича - Сакварелідзе

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Приєднатися до штабу він закликав усіх бажаючих активістів, блогерів, народних депутатів, громадських діячів і просто зацікавлених в справедливе правосуддя осіб. "Ваша присутність на судових засіданнях і активний медіа-моніторинг процесу буде важливим фактором контролю за його об'єктивністю. Ми не повинні дати жодного шансу розвалити цю знакову справу - справу честі нової України", - написав Сакварелідзе.