Жителі Сімферополя обурені: окупанти миють вулиці міста дефіцитною питною водою.

Окупанти витрачають питну воду, запаси якої на території анексованого Криму і так не великі, на прибирання вулиць.

На думку місцевих жителів це безглузде марнотратство.

На Кримському півострові через брак прісної води не так давно було введено "режим підвищеної готовності". Для Сімферополя поки що такої гострої загрози нема, але так як синоптики обіцяють жарке та посушливе літо, то городяни закликають місцеву владу бути більш економною. Адже резервних джерел водопостачання крім трьох водосховищ в Сімферопольському районі, немає.

Уся вода, що надходить з материкової частини України, забезпечує до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що йде від Дніпра. Ця вода використовувалася і для поливу сільгоспугідь. Після анексії Криму Росією постачання води по каналу було припинена.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Читайте також: Російські спецслужби вербують українців прямо при в'їзді в Крим

Росія окупувала Автономну республіку Крим в 2014-му році. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014-го початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Ключові міжнародні організації, в тому числі Генеральна асамблея ООН, засудили дії Росії і назвали анексію і окупацію Криму незаконною. Проти РФ були введені економічні санкції.