Росія планує на території Донбаса масовий наступ на травневі свята - такі розмови ходять між терористами, повідомляє координатор групи Інформаційне протистояння Дмитро Тимчук.

" Серед рядових терористів і командирів середньої ланки батальйонів бойовиків ходять розмови про великий наступ російських сил на українські позиції. Датою наступу називають травневі свята",- повідомив Тимчук.

Одночасно з розмовами про наступ, чути новини і про те, що із української сторони в зону АТО перекидають "північний спецназ". Головна його задача полягатиме в тому, щоб викрадати та ліквідовувати представників командуючого складу бойовиків. Це потрібно для того, щоб масштабний наступ не відбувся. Про таке Дмитро Тимчук розповів на своїй сторінці у "Фейсбуці".

"Протягом останньої доби обстріли з боку російсько-терористичних військ фіксувалися практично по всьому південно-західному, західному і північно-західного напрями. Фіксується деяке зниження кількості обстрілів в порівнянні з попередніми 3-ма добами, проте одночасно відзначається активізація бойовиків на ділянках, де в попередні дні було відносно спокійно - в першу чергу, на південь від Донецька (аж до Старогнатівці). Відзначається застосування терористами мінометів на Лисичанському і Сєвєродонецькому напрямках (обстріли з 82-мм і 120-мм мінометів в районі Новотошковкі), в районі Авдіївки фіксувалося застосування противником 122-мм артилерії і танків. Зниження кількості обстрілів, очевидно, пов'язано з перегрупуванням мобільних вогневих груп бойовиків на різних ділянках фронту", - написав він.

Читайте також: Росія перекинула під Докучаєвськ 100 спецназівців

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Відзначимо, за даними прес-центру АТО, 100 військовослужбовців підрозділів спеціального призначення збройних сил РФ підійшли до тимчасово окупованому Докучаєвськ Донецької області.