Студент КПІ навчив холодильник слідкувати за кількістю харчів та повідомляти господаря, коли необхідно щось купити. Максим Гетьман вигадав менеджер продуктів харчування Foodger, який навіть може порадити рецепти до приготування із наявних ресурсів.

Стартап хлопця відправлятиме прямо на смартфон список необхідних продуктів. І навіть попередить про кількість тих, які ще лишились. Наприклад, якщо молоко ще є, але вже півпляшки випито.

"На цю ідею наштовхнула мене ситуація із реального життя. Якось після пар я ішов до гуртожитку із думкою про те, що зараз прийду і з'їм свого плавленого сирка. Але виявив, що у холодильнику його таки нема - з'їв мій товариш. Пізніше, він звісно мені придбав ще один, але я подумав, що було б гарно знати про наявність продукту до того, як я повернувся", - розповів Знай.ua Максим.

Читайте також: Програмісти-волонтери втричі скоротили час пострілу (фото)

Його винахід у буквальному сенсі "зважує" харчі. Для початку треба ввести дані про те, які продукти куплені. Так можна шпигувати за кількома ключовими категоріями їжі. І якщо раптом хтось з'їсть ваш шматочок торта, ви про це дізнаєтесь.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Прилад хлопець демонстрував на минулих вихідних на виставці InnoTech Ukraine 2016 у Києві. Він розповів, що наразі невідома імовірна вартість спеціальних вагів для кінцевого споживача, оскільки деталі замовлялись у Китаї, а корпус друкувався на 3D-принтері у спеціальному IoT HUB, який допомагає матеріальною базою молодим винахідникам.

За словами студента, LG та Sumsung вже робили спроби випуску "розумного холодильника", які засновані на принципі слідкування із камерами. Проте, по-перше, "білого друга" на кухню люди купують раз на десять років, тобто купувати новітню техніку дорого і не має сенсу. По друге, функціонал Foodger набагато ширший.

Наприклад, його можна навіть налаштувати на здорове харчування, певні страви він міг би радити. До того ж, він попередить, якщо у якогось продукта вже закінчується термін придатності.