Податкова інспекція викрила велику аферу керівництва комунальних підприємств Києва: щомісяця вони присвоювали 1,5 мільйонів гривень, які отримували від паркування авто.

В рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів), була задокументовано протиправну діяльність. Не тільки керівників підприємства, але і його рядових співробітників. Встановлено, що відповідно до вказівки свого керівництва, працівники тільки частково проводили за касовим обліку кошти, отримані від власників автомобілів. Решту грошей збиралися старшими контролерами і передавалися в офіс компанії.

Читайте также: Міжнародний аферист Флетчер повернувся з новою фінансовою "пірамідою"

За постановою суду в офісі, а також в машинах старших контролерів були проведені обшуки в результаті яких виявлено та вилучено 106 тисяч гривень, бухгалтерська документація, чорнові записи та комп'ютерна техніка. Вилучені кошти не були проведені належним чином по касовій книзі підприємства, що передбачає штрафні санкції у вигляді донарахування до сплати в бюджет 530 тисяч гривень. Вилучені чорнові записи та бухгалтерські документи підтверджують приховування неврахованої грошової виручки, отриманої в якості оплати за парковку автомобілів.