У курців, що бажають позбутися цієї звички, більше шансів на успіх, якщо вони вирішать кинути курити раптово. Про це свідчить дослідження, опубліковане в журналі Annals of Internal Medicine.

У ньому брали участь близько 700 волонтерів, яких за випадковою вибіркою поділили на дві групи. Перша з них кидала курити поступово, зменшуючи кількість викурених сигарет чи дозування нікотину, а друга позбувалася звички різко - у один раз припинивши куріння сигарет, пише видання.

Результати дослідження показали, що у другій групі частка тих, хто успішно позбувся нікотинової залежності, була на 25% вищою, ніж у першій групі. Так через шість місяців після експерименту лише 15,5% тих, хто кидав курити поступово, не повернулися до шкідливої звички. Серед тих, хто кинув курити різко, цей відсоток склав 22%.

"Різниця у спробах кинути курити, як видається, виникає, тому що люди докладають зусиль, щоб скоротити кількість викурених сигарет. Це створює можливість для них відтягувати час, коли їм доведеться кинути курити взагалі", - пояснює один із керівників дослідження доктор Нікола Ліндсон-Говлі із Оксфордського університету.

Читайте також: Палити відправлять за 20 метрів від під'їзду

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

При цьому більшість людей, що брали участь у дослідженні, схилялися до ідеї кинути курити поступово, а не різко обірвати цю звичку. Хоч, як зазначає Ліндсон-Говлі, краще вже намагатися кидати поступово, аніж не докладати жодних зусиль до свого бажання кинути курити. Усім волонтерам, що брали участь у її дослідженні, також надавали психологічну підтримку і доступ до нікотинових пластирів та інших нікотинозамінювачів.