Картопля завжди вважалась одним з найулюбленіших продуктів українців. Але чи все нам відомо про цей коренеплід.

Картоплю рекомендовано тримати в сухому та прохолодному місті. Але переохолоджувати її не можна - це стає шкідливим для здоров'я.

Тримати усі продукти у холодильнику погана звичка багатьох господинь. Адже якщо від холоду у деяких овочів просто псується зовнішній вигляд, то інші перетворюються на справжню загрозу для здоров'я.

За даними американського Агентства з харчових стандартів, зберігати картоплю в холодильнику категорично забороняється через те, що низька температура просто перетворює крохмаль в цукор.

Тому,, коли ви варите переохолоджену картоплю, відбувається небезпечна хімічна реакція: цукор вступає в контакт з амінокислотою аспарагін, в результаті чого утворюється хіміка акриламід.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Згідно з висновками вчених, ця речовина є канцерогеном.

Канцероген - фактори навколишнього середовища, вплив яких на організм людини або тварини підвищує ймовірність виникнення злоякісних пухлин.

Читайте також: Нареченого арештували на весіллі

Тож українським господиням слід бути уважнішими до принесених з магазину овочів і зберігати правильно, щоб смачна страва не перетворилась на вбивчу їжу.