Легендарна японська анімаційна студія Studio Ghibli вирішила зняти ролик на основі найстарішої манги. Давній сувій із малюнком датують 12 століттям.

Про це повідомляє Mashable. Поки студія опублікувала лише 30 секундний відеоролик. Зі стародавнього коміксу планують створити повноцінний мультфільм. На великі екрана студія випустить його вже за кілька місяців.

Давній малюнок називається Choju Jinbutsu Giga. Його вважається найбільш раннім прикладом японського сучасного коміксу – манги. Анімаційний ролик має привернути увагу до екологічних проблем, про які сучасний світ швидко забуває.

Читайте також: Лондонські голуби роблять пости у Twitter

Нагадаємо, манга – це японський різновид коміксів. Вона почала розвиватися після Другої світової війни, хоча традиція видання ілюстрованих романів має глибоке коріння в ранньому японському мистецтві. З 1950-х років манга перетворилася на велику галузь книговидавництва, а її обороти сягнули 500 мільйонів доларів

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

Її малюють та видають у чорно-білих кольорах. Причин в тому, що це спадщина традиційного японського живопису, а також це значно здешевлює її виробництво. Крім того, випуски манги виходять дуже часто й на колір просто немає часу.