Після анексії Криму путінська влада вирішила єднати півострів з Краснодарським краєм енергетичними сполученнями не лише для забезпечення окупованої території, а й для заробітку коштів.

За інформацією DW, "Чорноморнафтагаз", який раніше був філією "Нафтогазу", а зараз перейшов у російську власність, здатен забезпечити усю територію Криму газом. Але російські окупанти не планують створювати на півострові незалежну систему, а збираються активно наживатися. З цього приводу газові магнати навіть затвердили програму розвитку до 2020 року.

Ініціаторами проекту стали "Стройтрансгаз" і його власник Аркадій Ротенберг, а також "Чорноморнафтагаз". Плани по будівництву труб існують вже довгий час, але раніше вони знаходились у таємниці через світові санкцій.

Однак і зараз прибічники Путіна не мають великих шансів пустити газову трубу з Криму до РФ. Цей проект можливо реалізувати за півтора роки, за прогнозами експертів, але він потребує солідних інвестицій. В умовах спаду російської економіки та санкційного режиму навряд хтось захоче вкладатися в сумнівний проект.

Читайте також: "Газпром" збільшив суму позову проти "Нафтогазу" до $32 млрд

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, вчора "Газпром" вирішив збільшити суму позову проти українського "Нафтогазу". Росіяни захотіли отримати від підприємства ще 2,5 млрд доларів, і тепер ця сума сягає майже 32 млрд доларів.